De KNLTB heeft voor het aanbod van competitiesoorten van de districts- / regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange
reisafstanden én het afschaffen van de districts-/ regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten.

Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:

  • Data aangetoond heeft dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn;
  • Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. Hierdoor is een landelijk uniform aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal  regiospecifieke soorten.

Voordelen voor jou
Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het
competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste
voordelen:

  • Minder niveauverschillen binnen poules;
  • Kortere reisafstanden;
  • Meer variatie in tegenstanders.

Inschrijven
Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Geef je dan op bij Anneke of Wieke. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van schrijft de teams in bij de KNLTB.

Verkort & Compact Spelen
Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen.

Zie het onderstaandschema voor het aanbod en het aantal partijen welke gespeeld gaan worden per avond/dag. Misschien zijn er teams die hun opgave nog willen wijzigen. Laat het ons weten!

Groet,  Anneke en Wieke

vjc-aanbod-2019-overijssel