Vanaf 25 september introduceert TC Bathmen een nieuwe vorm van tennis: Dynamictennis. In een kennismakingsblok van zes weken kunt u kennis maken deze nieuwe tennisvariant bij de Bathmense vereniging.

Dynamictennis is een gezellige racketsport die tafeltennis, tennis en badminton combineert tot een nieuwe sport. Er wordt met een lichte bal en een lichtgewicht racket gespeeld. Doordat het racket een wat kortere handgreep heeft, is het eenvoudiger te hanteren. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Dynamictennis is gemakkelijk aan te leren, is goed vol te houden en is niet blessuregevoelig.

U kunt laagdrempelig kennismaken met Dynamictennis bij TC Bathmen. Gedurende 6 achtereenvolgende dinsdagochtenden van 10.00 – 12.00 kunnen geïnteresseerden deelnemen en kennismaken. Onder begeleiding van de eigen enthousiaste clubtrainer worden verschillende partijtjes gespeeld. De vereniging wil zich vooral richten op senioren en mensen die gestopt zijn met sporten bijvoorbeeld vanwege blessure maar die nog graag een balletje willen slaan.

Kennismaking met sport- en beweegactiviteiten
TC Bathmen organiseert in een samenwerking met zeven sportverenigingen uit de gemeente Deventer, Fysiotherapiepraktijk Fysiode en Sportbedrijf Deventer diverse kennismakingsactiviteiten in het programma Fitstars om mensen te enthousiasmeren om verantwoord en samen met anderen te gaan bewegen. Bij aanvang kunnen deelnemers de eigen conditie testen door middel van een fittest uitgevoerd door Fysiotherapiepraktijk Fysiodé. Deelname aan de sportkennismakingslessen ochtenden kost eenmalig  €7,50 (voor 6 lessen), inclusief koffie of thee.

Positieve resultaten
De eerste resultaten van het Fitstars-programma zijn positief. Deelnemers melden zich na afloop van kennismakingslessen binnen Fitstars aan bij de deelnemende sportvereniging. Anderen stromen door naar het volgende sportblok om kennis te maken met nieuwe sporten.

Meer sportaanbod in Fitstars
Naast Dynamictennis staan er vanaf 25 september ook sportvariatie van VV Avior en Zeker Bewegen van BUDO Deventer op het programma.

Wilt u meer informatie over tijden, kosten, locaties en of aanmelden voor het sportaanbod, dat kan  via: www.fitstars.nl